Dieta oczyszczająca i regeneracyjna
Kuracja oczyszczająca przyspiesza proces pozbywania się szkodliwych produktów przemiany materii z organizmu, dostarczając równocześnie witamin i składników odżywczych niezbędnych do jego regeneracji. W poradniku autorka omawia metody oczyszczania, przeciwwskazania do stosowania takiej terapii oraz radzi, w jaki sposób odzyskać formę dzięki diecie regenerującej. Czytelnicy znajdą w publikacji bardzo dużo cennych przepisów, które pomogą przygotować codzienne jadłospisy.
- Kategorie:
- Język wydania: polski
- ISBN: 978-83-200-5838-3
- ISBN druku: 978-83-200-3745-6
- Liczba stron: 216
-
Sposób dostarczenia produktu elektronicznegoProdukty elektroniczne takie jak Ebooki czy Audiobooki są udostępniane online po opłaceniu zamówienia kartą lub przelewem na stronie Twoje konto > Biblioteka.Pliki można pobrać zazwyczaj w ciągu kilku-kilkunastu minut po uzyskaniu poprawnej autoryzacji płatności, choć w przypadku niektórych publikacji elektronicznych czas oczekiwania może być nieco dłuższy.Sprzedaż terytorialna towarów elektronicznych jest regulowana wyłącznie ograniczeniami terytorialnymi licencji konkretnych produktów.
-
Ważne informacje techniczneMinimalne wymagania sprzętowe:procesor: architektura x86 1GHz lub odpowiedniki w pozostałych architekturachPamięć operacyjna: 512MBMonitor i karta graficzna: zgodny ze standardem XGA, minimalna rozdzielczość 1024x768 16bitDysk twardy: dowolny obsługujący system operacyjny z minimalnie 100MB wolnego miejscaMysz lub inny manipulator + klawiaturaKarta sieciowa/modem: umożliwiająca dostęp do sieci Internet z prędkością 512kb/sMinimalne wymagania oprogramowania:System Operacyjny: System MS Windows 95 i wyżej, Linux z X.ORG, MacOS 9 lub wyżej, najnowsze systemy mobilne: Android, iPhone, SymbianOS, Windows MobilePrzeglądarka internetowa: Internet Explorer 7 lub wyżej, Opera 9 i wyżej, FireFox 2 i wyżej, Chrome 1.0 i wyżej, Safari 5Przeglądarka z obsługą ciasteczek i włączoną obsługą JavaScriptZalecany plugin Flash Player w wersji 10.0 lub wyżej.Informacja o formatach plików:
- PDF - format polecany do czytania na laptopach oraz komputerach stacjonarnych.
- EPUB - format pliku, który umożliwia czytanie książek elektronicznych na urządzeniach z mniejszymi ekranami (np. e-czytnik lub smartfon), dając możliwość dopasowania tekstu do wielkości urządzenia i preferencji użytkownika.
- MOBI - format zapisu firmy Mobipocket, który można pobrać na dowolne urządzenie elektroniczne (np.e-czytnik Kindle) z zainstalowanym programem (np. MobiPocket Reader) pozwalającym czytać pliki MOBI.
- Audiobooki w formacie MP3 - format pliku, przeznaczony do odsłuchu nagrań audio.
Rodzaje zabezpieczeń plików:- Watermark - (znak wodny) to zaszyfrowana informacja o użytkowniku, który zakupił produkt. Dzięki temu łatwo jest zidentyfikować użytkownika, który rozpowszechnił produkt w sposób niezgodny z prawem. Ten rodzaj zabezpieczenia jest zdecydowanie bardziej przyjazny dla użytkownika, ponieważ aby otworzyć książkę zabezpieczoną Watermarkiem nie jest potrzebne konto Adobe ID oraz autoryzacja urządzenia.
- Brak zabezpieczenia - część oferowanych w naszym sklepie plików nie posiada zabezpieczeń. Zazwyczaj tego typu pliki można pobierać ograniczoną ilość razy, określaną przez dostawcę publikacji elektronicznych. W przypadku zbyt dużej ilości pobrań plików na stronie WWW pojawia się stosowny komunikat.
Część ogólna 9 Dieta oczyszczająca 9 System regulacji wewnętrznej 9 Substancje obce w żywności 11 Zanieczyszczenia techniczne 14 Narządy biorące udział w oczyszczaniu organizmu 17 Programy oczyszczania organizmu (odnowy) za pomocą diety 19 Dieta regeneracyjna 35 Zastosowanie diety regeneracyjnej 35 Składniki pokarmowe a dieta regeneracyjna 39 Piramida żywieniowa diety regeneracyjnej 60 Model posiłku w diecie regeneracyjnej 65 Zalety diety regeneracyjnej 66 Wielkość posiłków bez potrzeby ważenia i mierzenia wg dr. F. A. Lindberga 66 Zasady diety regeneracyjnej 67 Równowaga kwasowo-zasadowa 70 Dwutygodniowy jadłospis dla diety regeneracyjnej 70 Część szczegółowa 75 Potrawy zalecane w diecie regeneracyjnej 75 Buliony i zakwasy 75 Zupy 77 Dodatki do zup 90 Potrawy z mięsa 93 Potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych 94 Potrawy z drobiu i dziczyzny 111 Potrawy z ryb 126 Potrawy z niewielką ilością mięsa i ryb 135 Potrawy jarskie 147 Potrawy z warzyw 158 Surówki 161 Sałatki 168 Warzywa gotowane 172 Sosy 181 Chleb domowy 187 Wybrane dodatki do pieczywa 194 Desery 198 Napoje 202 Piśmiennictwo 208 Spis potraw 209